New Page-Lunds forside

Velkommen til Lund hjemmeside
God fornøjelse med vores slægtsforskning.
(billede af Urban)                                 (billede af Julie)

Lisbeths familie er fra Jylland, Fyn, Odsherred, Sverige indtil alle havner i København.
Torbens familie er fra Bornholm, Fyn, Sjælland, Ukraine men også her samles alle tråde i København
Vores slægtstavler kan du følge via dette link.

Torbens oldefar Hans Urban Johansen konstruerede Danmarks første motorkørehøj “Hammelvognen”. Hans Urban var smed og maskinfabrikant på Nørrebro i København. Han blev uddannet som smed i sin fødeby Odense i 1868. Efter en tur “på valsen” til Frankrig og Tyskland kom han til København i begyndelsen af 1870-er og fik ansættelse hos maskinfabrikant Hammel i Klerkegade. Han blev gift med Ida Sofie Petrine Pedersen 13.juni 1875 i Garnisons Kirke på Sankt Annæ Plads. Familien boede første i Fredericiagade, senere Sølvgade og til sidst omkring 1880 til Nørrebrogade 38, hvor Hammel og nu også boede og oprettede sin nye maskinfabrik. H
5. september 2015 holdt vi Johansen-træf i vores sommerhus.

Lisbeths oldemor Julie Holm var en usædvanlig kvinde. Lisbeths kusine Maria Holm har fortalt om hende på sin blog – læs her :
“Julie Holm – en historie om en usædvanlig mor. ….født den 28. januar 1851. Hun mistede tidligt sin mand, der var kaptajn og døde på Island …..  i en alder af 50 år blev (hun) enke med 9 børn, dog var de ældste flyttet hjemmefra. Det var et hårdt slag for hele familien….”